Sørg for at medarbeidere dine
har nødvendig opplæring i matsikkerhet

IK-Mat Test er et nettbasert opplæringsprogram hvor ansatte ved bedrifter som har matservering får grunnleggende opplæring knyttet til matsikkerhet. Opplæringen avsluttes med en test hvor den ansatte skal kvalifisere seg på interne forhold. Når testen er bestått sender systemet automatisk et kursbevis til din nærmeste leder.

IK-Mat Test har gode statistikkfunksjoner som viser hvem som har tatt testen. For kjeder kan det hentes ut statistikk på hvert enkelt serveringssted og totalt for hele kjeden.

Næringsmiddelhygiene er alle tiltak som er nødvendig for å sikre næringsmidlenes hygieniske kvalitet og hindre at det serveres helseskadelig mat.

Arbeid med mat krever renslighet. Maten påvirkes av mange forhold ved de som jobber med mat og den måten de behandler maten på. Noen matvarer er svært sårbare og kan raskt bli ødelagt – andre tåler mye før de ødelegges.

Effektive tiltak for å hindre at maten forderves eller blir helseskadelig, forutsetter at dine ansatte vet hvilke farer som finnes, og hvor risiko lettest kan oppstå. Uansett hvor dine ansatte jobber i matvarekjeden er din innsats nødvendig for å nå målet om trygg mat. God hygiene er god økonomi.

Ta kontakt idag for demo av systemet og referanser

”Sodexo har brukt IK-Mattest i
nærmere 10 år. Systemet har
fungert fint til grunnopplæring
i matsikkerhet i våre kantiner!”

Nora Kværnes
QHSE Advisor for Sodexo Norge